dva autorska projekta

Provjerite koji vas sve naslovi čekaju do kraja prvog dijela Ljetnih noći Teatra EXIT

24.07.2023 u 12:34

Bionic
Reading

Ovog tjedna na Ljetnim noćima Teatra EXIT moći ćete pogledati dva autorska projekta

Radi se o gostovanju predstave FINAL ACT/POSLJEDNJI ČIN autorice, redateljice i izvođačice Lucije Barišić, koja je na rasporedu u ponedjeljak, 24.7. u 21h na krovnoj terasi Centra mladih Ribnjak (Park Ribnjak 1) i intrigantnoj izvedbi predstave LUCY – PERFORMANCE, gostovanju autorskog projekta profesora Aleksandra Aceva, koji je na rasporedu u utorak, 25.7. u 21h na krovnoj terasi Centra mladih Ribnjak (Park Ribnjak 1). Predstava FINAL ACT/POSLJEDNJI ČIN snažno suprotstavlja život i smrt, realnost i maštu, a LUCY - PERFORMANCE govori o nastanku i razvoju ljudskog tjelesnog izraza kroz milijune godina, vješto balansirajući između fiziologije, znanosti, teatra i svakodnevnog pokreta, istovremeno nam otkrivajući neograničen broj varijacija i nijansi ljudskog hoda te razvoj tjelesne geste koja se pretvorila u bogatu međuljudsku komunikaciju.

U četvrtak, 27.7. u 21h i petak, 28.7. u 21h na krovnoj terasi Centra mladih Ribnjak (Park Ribnjak 1) ne propustite predstavu REALISTI u režiji Matka Raguža i izvedbi Nike Ivančić, Domagoja Ivankovića, Nikole Nedića, Roka Juričića i Fabijana Komljenovića, koja je u godinu dana dobila čak 15 prestižnih nagrada. Provjerite zašto je ova predstava osvojila srca gledatelja i zašto je Gea Vlahović (Vijenac) rekla: 'Bogato protkana iskričavim crnim humorom, spektakularna komedija o tragičnom stanju suvremenoga svijeta pravo je osvježenje na kulturnoj karti Zagreba, primjer izvanredno uigrane kolektivne scenske sinergije i pravi kreativni biser koji temama, pristupom i izvedbom dokazuje da je kazalište još itekako relevantan medij, da je itekako u dodiru s našom stvarnošću i da može biti itekako zanimljivo suvremenoj publici. Ukratko, zagrebački Teatar Exit ponovo ima hit.'

O tome zašto čovjek laže i kako to čini, napisano je bezbroj debelih knjiga. Umijeće laži što nam ga podastire barun MÜNCHHAUSEN u izvedbi Vilima Matule, a u režiji Borisa Kovačevića, na rasporedu je u subotu, 29.7. u 21h na krovnoj terasi Centra mladih Ribnjak (Park Ribnjak 1).

Autorski projekt Josipe Anković i Josipa Ledine, predstava FEŠTA na rasporedu je u ponedjeljak, 31.7. u 21h na krovnoj terasi Centra mladih Ribnjak (Park Ribnjak 1). Gosti te fešte upravo su gledatelji koji, već samim ulaskom u kazalište, postaju njihovi prijatelji, rođaci, kumovi, poznanici ili poslovni partneri. Crveni tepih je postavljen, fotoaparati su uključeni i svi postaju dio njihovog novog obiteljskog albuma. Predstava ne propituje samo odnos mladog bračnog para, nego i odnos glumca i publike.

UBU OVO ONO, gostovanje Akademije dramske umjetnosti, Radio Teatra i Teatra &TD je sajmena predstava, komedija nastala prema istinitom događaju. U predstavi igraju: Domagoj Ivanković, Igor Jurinić, Maruška Aras, Luka Knez, Tea Harčević i Goran Vučko. Režija: Dražen Kresić. Predstava je na rasporedu u utorak, 1.8. u 21h na krovnoj terasi Centra mladih Ribnjak (Park Ribnjak 1).

CABARET - KONCERT ZA ŽLICE I GITARU u produkciji Teatra EXIT i Kazališta Ulysses, pogledajte u srijedu, 2.8. u 21h na krovnoj terasi Centra mladih Ribnjak (Park Ribnjak1). Radi se o autorskom projektu i angažiranoj predstavi u kojoj Mario Jovev i Nikola Nedić na iznimno duhovit i satiričan način progovaraju o problemima u društvu koji nas svakodnevno okružuju. Iako to rade dopadljivo i šarmantno, stihovi njihovih pjesama pogađaju u samu srž ozbiljnih problema kao što su korupcija, kriminal, kapitalizam i iseljavanje mladih iz Hrvatske, dotičući pritom i teme iz svakodnevnog života.

Predstavom LIJEVO DESNO GLUMAC koja je na rasporedu u četvrtak, 3.8. u 21h na krovnoj terasi Centra mladih Ribnjak (Park Ribnjak 1), Zijah A. Sokolović obilježava 50 godina svojeg umjetničkog djelovanja, unutar kojeg su mu dodijeljene 92 umjetničke nagrade i 6 nagrada za životno djelo. Predstava duhovito, filozofski, kabaretski, s nizom primjera i usporedbom stvarnosti i kazališne umjetnosti uči gledatelje shvatiti da su i oni 'glumci u svom teatru' i da mogu biti umjetnici u svom životu, ako svoje životne 'dane okolnosti prve dramske radnje' analiziraju teatarski 'objektivno'.

Zadnju predstavu u prvom dijelu Ljetnih noći Teatra EXIT, MEĐUIGRE  0-24 Zijaha A. Sokolovića pogledajte u petak, 4.8. u 21h na krovnoj terasi Centra mladih Ribnjak (Park Ribnjak 1). 'Osnovna ideja Međuigri 0-24 , u galopu civilizacije i poplave kapitalizma, je da čovjek ne odgađa mala, kratka zadovoljstva koja mu donose smirenje i duševni mir. Sad nije vrijeme… sad nije vrijeme… sad je kasno!' – Zijah A. Sokolović

Nemojte da bude kasno, ne propustite 14. Ljetne noći Teatra EXIT!

Drugi dio Ljetnih noći Teatra EXIT je na rasporedu od 7.9. do 16.9.

ONLINE PRODAJA ULAZNICA: https://teatarexit.hr/raspored-predstava/14-ljetne-noci/

Sve informacije o programu i predstavama možete pronaći na www.teatarexit.hr ili nam se obratite na broj telefona 01/3704-120 te na e-mail: prodaja@teatarexit.hr