IZLAZI KRAJEM KOLOVOZA

Otkriveni naziv i naslovnica četvrte knjige o Lisbeth Salander

04.04.2015 u 14:43

Bionic
Reading

Četvrti dio 'Millenniuma', prethodno trilogije romana Stiega Larssona o hakerici Lisbeth Salander, izlazi u kolovozu, a sada se zna i naziv knjige: 'The Girl in the Spider's Web', odnosno, 'Djevojka u paukovoj mreži'. Objavljena je i naslovnica knjige koju je napisao švedski autor David Langercrantz

Iako je prošlo više od deset godina otkako je od srčanog udara umro švedski novinar i pisac Stieg Larsson, njegova najpoznatija kreacija Lisbeth Salander i dalje živi. Četvrtu knjigu o poznatoj hakerici napisao je David Lagercrantz, a knjiga bi u mnogim državama diljem svijeta trebala izaći točno 27. kolovoza.

O zapletu se malo zna, no sada je objavljen naziv knjige – 'The Girl in the Spider's Web' – te naslovnica ovog izdanja. Mjere sigurnosti su, pak, nesvakidašnje: Lagercrantz je knjigu pisao na laptopu koji nije imao nikakvu vezu s internetom, a prvu verziju rukopisa je vlastoručno odnio švedskom nakladniku Nordstetsu, koji je pak svim izdavačima u drugim državama nametnuo stroge uvjete tajnosti oko nove knjige, tako da zasad ništa relevantno nije iscurilo u javnost, iako se knjiga upravo prevodi na 38 jezika.

Originalni švedski naslov četvrtog dijela 'Millenniuma' – a to je pak naziv časopisa koji vodi Michael Blomquist – glasi 'Det som inte dödar oss', što bi se moglo prevesti kao 'Ono što te ne ubije'.