BOGAT PROGRAM

Koncertom 'La Vie En Rose' završeno Osječko ljeto kulture

02.09.2023 u 22:29

Bionic
Reading

Koncertom 'La Vie En Rose', na kojem su nastupili operni solisti i orkestar Opere osječkog HNK-a, pod ravnanjem dirigenta Mladena Tutavca, u subotu navečer je završeno 'Osječko ljeto kulture' (OLJK)

Koncertni program bio je sastavljen od operetnih arija, pjesama iz mjuzikala te filmske glazbe.

Uz orkestar Opere osječkog HNK-a te soliste Veroniku Lemishenko na harfi i Vladimira Piskunova na violini, na koncertu su nastupili operni solisti Vesna Baljak, Ivana Medić, Andrea Paić, Katarina Toplek Horvat, Jana Pogrmilović, Igor Krišto, Ladislav Vrgoč, Matic Zakošnjek, Robert Adamček i Karlo Miličević.

Intendant osječkog HNK-a Vladimir Ham izrazio je zadovoljstvo što je ova kazališna kuća dobila priliku svojim nastupom zatvoriti ovogodišnji OLJK, rekavši da je koncertni repertoar obuhvatio široki raspon skladbi, od mjuzikala, filmske glazbe te nekih uspješnica, koje se, iako su davno nastale, i danas vrte na radijskim postajama.

Najavio je kako će ovaj koncert, koji je ujedno i prva aktivnost osječkog HNK-a u novoj kazališnoj sezoni, početkom idućeg tjedna biti izveden i u Vinkovcima.

Osječki dogradonačelnik i predsjednik Organizacijskog odbora priredbe Dragan Vulin istaknuo je kako je na ovogodišnjem OLJK-u, od 28. lipnja na 15 gradskih lokacija izvedeno 76 različitih kulturnih programa. Prema prvim podatcima, ovogodišnje Osječko ljeto kulture bilo je najposjećeniji do sada, dodao je.

Ravnatelj osječkog Kulturnog centra Ivan Kristijan Majić izvijestio je da će neki programski sadržaji koji su zbog tehničkih ili drugih razloga morali biti odgođeni, poput nastupa Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske 'Lado' i premijere kazališne predstave 'Dekadencija' u koprodukciji ovoga Centra i vinkovačkog kazališta 'Joza Ivakić', biti izvedeni krajem rujna.

Rekao je da se već krenulo s pripremanjem sadržaja za sljedeći OLJK, ocijenivši kako ovaj koncept priredbe ima puno prostora za rast.

Za organizaciju ove kulturne manifestacije u Osijeku utrošeno je oko 200 tisuća eura, od kojih je trećina sredstava iz osječkog gradskog proračuna, trećinu je osiguralo Ministarstvo kulture i medija, a ostatak Osječko-baranjska županija, osječka Turistička zajednica te sponzori i donatori.