VRLO LOŠ TAJMING

Forrest Gump trebao je imati nastavak, a evo zašto se nikad nije dogodio

22.03.2019 u 10:46

Bionic
Reading

Kultni film Roberta Zemeckisa iz 1994. s Tomom Hanksom u glavnoj ulozi, dobitnik šest Oscara 'Forrest Gump', trebao je imati potpuno uvrnuti nastavak.

Američka tragikomedija 'Forrest Gump' snimljena je prema istoimenom satiričnom romanu Winstona Grooma iz 1985. Radnja se vrt oko Forresta, čovjeka malih mentalnih mogućnosti, ali veoma dobrih namjera, koji igrom slučaja tijekom života upozna hrpu slavnih ljudi, među ostalim Elvisa i nekoliko američkih predsjednika, pa na koncu i sam postane slavan i to na brojnim područjima. Cijelo vrijeme ipak zaljubljen je u prijateljicu iz djetinjstva Jenny, s kojom mu se put stalno isprepliće.

Osim Oscara za najbolji film, režiju, glavnog glumca, specijalne efekte i montažu, nagradu je osvojio i za adaptirani scenarij, koji potpisuje Eric Roth.

Upravo je on otkrio što se sve trebalo događati u nastavku ove velike uspješnice iz 1994. koji nikad nije zaživio jer se činio mrvicu pretjeranim.

Forrest Gump Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Forrest bi u njemu postao dijelom najpoznatije američke potjere 1990-ih te bi se vozio u Ford Broncu s OJ Simpsonom. Plesao bi, zatim, s princezom Dianom, a našao bi se i usred bombaškog napada na ured federalnih službi u Oklahomi u travnju 1995., kad je poginulo 168, a ozlijeđeno više od 800 ljudi. Sve do 11. rujna 2001. to je bio najgori teroristički napad unutar granica SAD-a.

A sin Forresta Gumpa (glumi ga Haley Joel Osment), kojega dobije s Jenny koja na kraju filma umre od, kako Forrest kaže, nove nepoznate bolesti? Nastavak bi počeo s time da je njihovom sinu dijagnosticiran AIDS zbog čega ga okolina potpuno izolira.

Jedini razlog zašto film nije prošao, prema Rothu, bilo je to što je svoj dovršeni scenarij predao 10. rujna 2001. Ono što se dogodilo dan kasnije učinilo je ono što je napisao potpuno besmislenim.

S obzirom, međutim, da je to bilo prije skoro dva desetljeća i da se od tada dogodilo toliko toga bizarnog, nije isključeno da nastavka neće biti. Možda je sad zapravo i pravo vrijeme za njega.