DIJANA PLEŠTINA

'Za razminiranje nam treba pameti i dobre volje'

24.10.2012 u 14:21

Bionic
Reading

Ravnateljica Ureda za razminiranje u razgovoru za tportal otkriva u kojoj je fazi proces razminiranja u Hrvatskoj

'Iako je situacija prije nekoliko godina bila znatno gora nego danas, ipak ne možemo dopustiti da na vlastitom teritoriju imamo mina ako želimo biti normalno društvo', istaknula je u razgovoru za tportal Dijana Pleština, ravnateljica Ureda za razminiranje Vlade RH.

Osvrnula se i na ljude koji žive u blizini minski sumnjivih područja: 'Ljudi u tim krajevima donekle zaborave i pokušavaju pronaći 'sigurne putove', a zabrinjavajuće je što male mine zapravo putuju i puteljak koji je možda bio siguran prije, sada više nije.' Dodaje i kako je svaka žrtva tragedija za cijelo društvo.


Na pitanje kako senzibilizirati društvo za tu problematiku, Dijana Pleština odgovara: 'Ljude ne treba plašiti, ali društvo treba osvijestiti jer taj problem moramo riješiti. Stvar je pameti, dobre volje i sustava da se to napravi što prije. To moramo napraviti radi vlastitog razvoja… Svima treba biti jasno – razminiranje treba biti interes svih nas.'

Što je još rekla Dijana Pleština, provjerite u našem videointervjuu, a ako i sami želite pridonijeti mijenjaju situacije u Hrvatskoj nabolje, pridružite se humanitarnoj akciji 208 protiv mina na našim stranicama.