NIJE IŠLO

LG G6 označit će i prekid razvoja modularnosti telefona?

07.12.2016 u 14:51

Bionic
Reading

LG-ju treba skinuti kapu za hrabrost po pitanju uvođenja modularnih mogućnosti za trenutnu perjanicu G5, smatraju mediji i analitičari. Ipak, stvar je loše prošla na tržištu iz brojnih razloga - niti je LG pružio jasnu i jednostavnu poruku zašto su te mogućnosti zgodne, niti su potrošači bili posebno spremni plaćati dodatnu svotu za proširenje mogućnosti ionako skupog uređaja. G6-ica bi mogla riješiti problem tako da prestane biti modularna...

Modularni smartphone kao ideja živi već neko vrijeme, no većina pokušaja da se takve uređaje dovede na tržište je propala. Od toga je odustao i Google, premda je projekt trajao niz godina i imao brojne postavljene datume. Netom prije otkazivanja projekta u potpunosti stvar se svela na vrlo ograničene mogućnosti mijenjanja modula za pametni telefon Ara, na što su i potencijalni potrošači digli buku. Rješenje je bilo bacanje projekta u vodu.

Usprkos tome, dio proizvođača se usudio realizirati vlastitu viziju modularnog pametnog telefona, a LG je to izveo modelom G5. Prema najnovijim glasinama, LG G6 će biti znatno drugačiji od trenutnog top modela južnokorejske tvrtke. Donijet će pregršt novih tehnologija očekivanih od kakve perjanice za 2017., ali i vodootpornost, kažu glasine s kineske mreže Weibo. Upravo zahvaljujući tome, čini se kako je modularnost pala u zaborav.

Pod okriljem Lenova, brand Motorola je za sada jedini poznatiji na tržištu koji dodacima (Moto Mods) omogućuje kakvu-takvu modularnost uređaja.