SKENER OČIJU

Što to LG sprema za svoju sljedeću perjanicu, G6?

29.11.2016 u 11:12

Bionic
Reading

Samim koncem godine počele su i prve glasine za LG-jevu perjanicu iz mobilnog segmenta - model koji će se očekivano zvati G6. Čime LG želi konkurirati na tržištu? Korea Herald donosi neke od detalja koje za sada valja uzeti tek sa zrnom soli. Ipak, neovisno o tom što je riječ o glasinama, stvari poput skenera očiju se čine vrlo izglednima...

Analitičari i marketinški stručnjaci navode kako je LG-ju prijeko potreban fenomenalan novi pametni telefon, koji će umanjiti gubitke kompanije od 67 milijuna dolara, a koje je pak djelomično uzrokovala i loša prodaja trenutne perjanice G5. Sljedeći model, G6, trebao bi izmijeniti situaciju.

Korea Herald prenosi kako je nedavno LG otkrio poseban All-in-One modul koji u sebi sadržai i kamericu i skener očiju. Stručnjaci vjeruju kako će LG iskoristiti ovu tehnologiju kako bi konkurirao Samsungovoj sličnoj strategiji ubacivanja novih mogućnosti za sigurno korištenje mobilnih uređaja.

Štoviše, LG G6 bi mogao imati vlastiti sustav za plaćanje, LG Pay, koji koristi MST (Magnetic Secure Transmission), nešto slično sustavu Samsung Pay. Sljedeća perjanica će navodno opet imati uklonjivu bateriju, kako bi poboljšali sigurnost uređaja, ali i olakšali proizvodnju. LG je, jasno, odbio komentirati glasine.


'Dok su ove godine imali izvrsne poslovne rezultate u segmentu kućanskih aparata i TV-a, LG je zabilježio i rekordne gubitke u mobilnom segmentu. U tom smislu, LG G6 je iznimno bitan uređaj  za kompaniju', izjavio je analitičar tvrtke Kiwoom Securities, Kim Ji-san.

Očekuje se kako će LG otkriti novitet u prvom kvartalu 2017.