NAPUŠTENA PLATFORMA

Instagram za Windows 10 Mobile izgubio oznaku 'beta'

13.05.2016 u 09:01

Bionic
Reading

Tko god da je pomislio da je Instagram potpuno digao ruke od Microsoftove mobilne platforme - ne treba ga kriviti. Ipak, Facebookova kompanija je napokon odlučila izvesti mobilnu aplikaciju van 'beta' oznake na kojoj je nekoliko godina te pružiti malom broju ljubitelja pametnih telefona da uživaju u video mogućnostima te prebacivanju između više korisničkih računa

Na Windows Phone platformu Instagram je stigao još prije više od dvije godine, no riječ je bila o gotovo trećerazrednom rješenju, a ne nečem što bi trebalo biti službena aplikacija (makar i u beta izdanju). Aplikacije koje su drugi developeri neslužbeno razvijali bile su bogatije mogućnostima, a sve dok je platforma u popularnosti počela tonuti, sa sve većim jazom u odnosu na dva diva - Android i iOS.

Sad, nakon što je Windows Phoneu preostao tek još jedan reboot (ako i to) i nakon što je Microsoft službeno potvrdio kako od platforme za ovu godinu nema 'ništa', Facebook je uklonio beta oznaku i razvio aplikaciju Instagram praktički do kraja. Pitanje je samo - za koga?

Novo izdanje Instagram aplikacije dostupno je tek za uređaje s Windows 10 Mobile nadogradnjom, koji su tržišno gledano tek minijatura ionako minijaturnog općeg udjela na tržištu.