PREMA PATENTIMA

Ovo bi mogao biti iPhone 10, nemamo ništa protiv

07.08.2015 u 12:42

Bionic
Reading

Sljedeća generacija iPhone uređaja ne bi trebala donijeti neka veća iznenađenja, no što s inačicama nakon modela koji će biti predstavljeni ove godine? Prema TechRadaru postoje brojne inovacije koje Apple još uvijek ne želi podijeliti s očima javnosti

Te inovacije ili nisu spremne, ili je jednostavnije raditi model po model radi što bolje marže. No, da stvari u rukavu u Cupertinu imaju svjedoči niz dosadašnjih patenata. TechRadar je ubacio neke od njih kako bi dobio viziju iPhonea 10, ili kako god da se on već bude zvao.

Prednji i stražnji dio 6,2-inčnog uređaja budućnosti bi mogao činiti golemi 4K AMOLED zaslon, a zamisli li se uređaj koji ujedinjuje Galaxy S6 Edge i YotaPhone 2 uz kudikamo bolje karakteristike - to bi trebalo biti to.


S obzirom na zaslon koji ide oko cijelog uređaja prema Appleovom patentu, lako je zamisliti i novitete u kontroli uređaja. Njegove dimenzije teško da će pojednostaviti korištenje jednom rukom na zaslonu, no zato bi se mogla iskoristiti mogućnost upravljanja prstima i sa stražnje strane uređaja. Home tipka bi s vremenom trebala potpuno nestati, a njenu ulogu će preuzeti cijeli zaslon uređaja.

Glavna kamerica modela iz budućnosti bi mogla biti vrtoglave razlučivosti i uz optičku stabilizaciju slike, također opisana u jednom od patenata. Štoviše, Apple razmišlja i o korištenju kamerica i optike koji bi se magnetima učvrstili na kućište iPhonea.

Apple već neko vrijeme radi na doradi sigurnosti svojih uređaja pa valja očekivati i neke nove uratke koji se za sada nalaze tek u konceptnoj ili eksperimentalnoj fazi, poput 'kontekstualne sigurnosti'. Pored svega, TechRadar spominje i korištenje olovke za unos podataka na iPhone. Da, iste olovke koju je Jobs svojevremeno proglasio potpuno promašenim načinom rada s uređajima. No, nikad se ne zna točno što će Apple od svega uopće iskoristiti. Više detalja je moguće pronaći na izvornom linku