SVE ZA BOLJI PROFIL

Dolazi li idući iPhone bez tipke 'Home'?

23.06.2015 u 11:58

Bionic
Reading

Borba za svaki dio milimetra debljine u Appleu se nastavlja, ako je za vjerovati pisanju DigiTimesa. Pored smanjivanja dimenzija pripadajuće elektronike, sljedeći korak je i uklanjanje tipki, a u Cupertinu navodno rade na tehnologiji koja će fizičku tipku i vezanu TouchID mogućnost integrirati u zaslon uređaja

Posrijedi je TDDI (Touch and Display Driver Integration), za kojeg DigiTimes navodi da će integrirati senzore za čitanje otisaka prstiju. To bi se trebalo naći u budućim iPhone modelima, izgledno s vrlo tankim i uskim zaslonima. Konačni cilj je eliminacija fizičke tipke u potpunosti.

DigiTimes piše kako Apple ionako već razvija vlastite čipove za svoje proizvode pa širenje tog segmenta ne bi trebalo predstavljati veći problem - posebno s ozbirom na količinu novca kojom raspolažu u Cupertinu.


Prema projekcijama se čini kako će prvi iPhone bez tipke stići 2017. godine. Poznati debeli okvir uređaja trebao bi pasti u zaborav, jer će se uklanjanjem fizičke tike osloboditi dosta prostora. New York Post piše kako je s ovim izvješćem opet nastradala konkurencija. Synapticsu, poznatom proizvođaču rješenja koja integriraju biometriju, upravljanje dodirom i sl. su dionice pale kakvih pet posto.