ŠIRENJE PLATFORME

Uskoro više mobilnih uređaja s OS-om Sailfish 2.0

04.03.2015 u 07:00

Bionic
Reading

Finski proizvođač Jolla je objavio kako su spremni odmaknuti se od uobičajenog moda poslovanja i licencirati svoju platformu Sailfish OS u verziji 2.0. Kompanija navodi kako je ovaj mobilni OS savršen za proizvođače koji se žele istaknuti ponudom uređaja koji nisu na Android i Windows Phone platformama

Vrijedi podsjetiti kako je u nedavnoj crowdfunding kampanji Jolla u samo dva sata prikupila sredstva potrebna za razvoj i distribuciju svog prvog tableta na Sailfish 2.0 platformi. Na Mobile World Congress sajmu u Barceloni, ova kompanija prezentira svoj uređaj, ali posebno i novo izdanje platforme.

No, glavna meta nisu samo potrošači - već i potencijalni partneri. Zahvaljujući suradnji s Intelom, Sailfish 2.0 podržavat će i Atom čipove, no za sada kompanija nije otkrila kada točno stiže ovo vrlo bitno izdanje platforme.


Jolla se posebno fokusira i na privatnost, a njihov mobilni OS će se bez problema prilagođavati tabletima i pametnim telefonima. Uputili su i pozivnicu proizvođačima te tvorcima sadržaja da se priključe Sailfish OS alijansi, kako bi mogli kreirati jedinstvene proizvode za svoje potrošače.