MUKE PO MOBITELE

Svi žele profitirati na #Bendgate pa tako i OnePlus

08.10.2014 u 20:32

Bionic
Reading

Mobilni uređaji su s povećanjem dijagonala postali mnogo 'krhkiji', ili bi se tako barem dalo naslutiti. Nedavno je pod povećalo medija stigla 'afera Bendgate', koja je otkrila da iPhone 6 Plus ima potencijalnih problema sa savijanjem u džepovima korisnika, a na tu kartu su počeli igrati konkurenti - demonstrirajući da njihove uređaje nije moguće tako saviti. Stvar su iskoristili i u mladoj kineskoj kompaniji OnePlus

Dok afera 'Bendgate' nije ni blizu gotova pa ni sa znanstvenog stajališta, Apple je nedavno pozvao nekolicinu novinara kako bi svi vidjeli kako se novi iPhone modeli testiraju. Pored ruganja konkurenata (posebno Samunga na društvenim mrežama), neki su se odlučili snimiti uratke kojima prikazuju torturu koju prolaze njihovi uređaji prije nego se nađu u prodaji.

OnePlus je jedna takva kompanija, a njihov smartphone One prošao je sve - od testiranja na vlagu, kuhanja na 55 stupnjeva, preko 150 ciklusa kotrljanja, ali i bacanja na ekran. Što je najbitnije, OnePlus One kojeg je uzgred rečeno i dalje nemoguće nabaviti bez pozivnice, bez problema preživljava 'test sjedanja', u kojem se uz masu od 25kg testira trajnost uređaja. Ovo i nešto više torture je moguće vidjeti u nastavku:

Ovako OnePlus testira svoj pametni telefon