U RASKORAKU S VREMENOM

Apple koristi Windows XP u testnim labosima za iPhone 6

26.09.2014 u 14:15

Bionic
Reading

Iako je Apple službeno priopćio kako se iPhone 6 Plus jedinice ne savijaju toliko često, uz svega devet kompaniji prijavljenih slučajeva, PR je otišao i korak dalje. Jednog izvjestitelja CNBC-a su pozvali u svoje pogone za testiranje novih modela iPhonea, kako bi demonstrirali koliko su rigorozne mjere koje prolaze njihovi uređaji. Pri tom su otkrili i da na računalima za kontrolu još uvijek koriste Windows XP

'iPhone 6 je proizvod koji smo testirali više no iti jedan drugi', rekao je za CNBC Dan Riccio, Appleov inženjerski čelnik. Napomenuo je i da je mobitel testiran 15 tisuća puta prije nego je pušten u proizvodnju i prodaju.

Apple je izjavio kako se tek devet ljudi požalilo na savijanje iPhonea 6 Plus. Iako se reakcijom iz medija čini kako su posrijedi tisuće korisnika, kompanija navodi kako je posrijedi tek anomalija koja zahvaća iznimno ograničen dio korisnika.


S druge strane, Apple za svoje kontrolne strojeve koristi Windows XP računala, ista ona za koja je Microsoft već poodavno potpuno ugasio podršku. Naravno, velika je šansa da ti strojevi nisu spojeni na internet pa su lišeni opasnosti, no činjenica da koriste sustav star više od desetljeća pored brojnih modernih rješenja nije pretjerano ohrabrujuća: