tučnjava u vinkovcima

Za premlaćivanje mladića koji je potom oslijepio jedna zatvorska i tri uvjetne kazne

02.02.2024 u 15:14

Bionic
Reading

Zbog tučnjave u Vinkovcima krajem kolovoza 2018. u kojoj je Ivan Mikuljan dobio teške i po život opasne ozljede od kojih je oslijepio u petak je na Općinskome sudu u Vukovaru Luka Miškulin osuđen na pet godina i četiri mjeseca zatvora, dok su ostala trojica optuženika dobili uvjetne kazne

Uvjetnom kaznom od šest mjeseci zatvora u koji neće ići ako u naredne dvije godine ne ponove kazneno djelo nepravomoćno su osuđeni su Daniel Hodak, Domagoj Culej i Gabrijel Čekić.

"Nitko me nikada nije nazvao od njih da se ispriča za ono što su mi uradili", kratko je izjavio nakon izricanja presude Ivan Mikuljan uz primjedbu kako je sudski postupak koji je počeo još 2020. trajao predugo.

"Očekivana je bila osuđujuća presuda samo je bilo pitanje koliko će iznositi, hoće li biti do pet ili više od pet godina. Izrečene uvjetne kazne su preblage i pitanje je kakva se poruka njima šalje javnosti", prokomentirao je Mikuljanov odvjetnik Ivan Kalauza.

Po riječima odvjetnice Luke Miškulina, Sandre Karalić, cijeli postupak vođen je temeljem nezakonitih dokaza. "Svi dokazi su odbrani odbijeni, a toksikološko vještačenje koje je obavljeno obavio je doktor medicine, a ne toksikolog.

Željeli smo oslobađajući presudu, a dobili smo po meni iznenađujuću presudu od čak 5,4 godine. To je bila tučnjava u kojoj nitko nije htio da se dogodi to što se dogodilo", kazala je Karalić.

Višnja Mišin, odvjetnica Domagoja Culeja, inače sina bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a Steve Culeja, ocijenila je kako je presuda kompromis suda koji je cijelo vrijeme radio pod pritiskom javnosti.