nelegalni biznis

Petorka u Rijeci osumnjičena za dilanje droge i posjedovanje oružja

25.04.2024 u 17:53

Bionic
Reading

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci odlučilo je pokrenuti istragu protiv petero hrvatskih državljana zbog preprodaje droge i nelegalnog posjedovanja oružja, izvijestio je riječki ODO u četvrtak

Osumnjičeni su u dobi od 32 do 41 godine. ODO u Rijeci utvrdio je da su dvoje od njih od 16. studenoga 2023. do 23. travnja 2024. na području Rijeke nabavljali i prodavali amfetamin i marihuanu, a da je treći u više navrata preuzimao pakete marihuane i prenosio ih četvrtom. Jedna od osumnjičenih osnovano se sumnjiči da je u stanu koji je koristila držala oko 450 grama amfetamina namijenjenog daljnjoj prodaji.

Trojicu od njih dodatno se tereti da su od veljače do travnja ove godine nabavljali amfetamin, marihuanu i psilocibin te potom prodavali. Tijekom pretrage kod jednoga od njih pronađeno je 260 grama, a kod drugoga oko 490 grama marihuane i manja količina psilocibina.

Jedan od osumnjičenih je u svojoj kući u Ogulinu držao poluautomatsku pušku i više komada vojnog streljiva, što je zabranjeno građanima.

Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci predloženo je da zadrži u istražnom zatvoru četvero osumnjičenih zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.