pomorska nesreća

Policija otkrila detalje nesreće kod Murtera u kojoj je poginula jedna osoba

18.07.2023 u 10:49

Bionic
Reading

U ponedjeljak oko 19,35 sati u Murterskom moru dogodila se pomorska nesreća, u kojoj su sudjelovali motorna jahta i ribarica, a u kojoj je smrtno stradala jedna osoba

Nedugo nakon dojave službenici Lučke kapetanije Šibenik s ukrcanim djelatnicima Hitne medicinske pomoći Šibenik doplovili su na poziciju pomorske nesreće, južno od otoka Murvenjak, gdje su zatekli oštećenu ribaricu na kojoj je u trenutku nesreće bilo devet članova posade, svi državljani Republike Hrvatske, od kojih je jedan, nažalost, smrtno stradao, priopćili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Na motornoj jahti, u trenutku nesreće boravile su četiri osobe, svi državljani Republike Hrvatske, koji su se nakon nesreće evakuirali na drugu brodicu u blizini. Nakon nesreće došlo je do potonuća motorne jahte, a na poziciji nije uočeno onečišćenje mora.

Preliminarnim očevidnim radnjama o uzrocima ove pomorske nesreće utvrđeno je da se sudar ribarice i motorne jahte duljine 12,49 metara, hrvatske zastave dogodio u neposrednoj blizini navedene pozicije. Motorna jahta udarila je u desni bok ribarice, pri čemu su na ribarici nastala značajna oštećenja trupa iznad razine mora i značajna oštećenja nadgrađa, ali je ostala u plovnome stanju.

Nakon dovršetka preliminarnog očevida ribarica je spasilačkim brodom šibenske Kapetanije uzeta u tegalj i prevezena u mjesto Podvrške, na otoku Murteru. Očevid o uzrocima ove pomorske nesreće provodi Lučka kapetanija Šibenik, u suradnji sa policijskim službenicima.