EU FONDOVI

Pogledajte nove natječaje za mala i srednja poduzeća

01.03.2016 u 15:53

Bionic
Reading

Saznajte više o najaktualnijim otvorenim natječajima iz fondova EU koja su namijenjena malim i srednjim poduzećima na području Republike Hrvatske. Pronađite natječaj koji vam odgovara, počnite s pripremom projekta već danas i dobijte sredstva EU za vaše poduzeće!

1. Potpora za distribuciju nenacionalnih europskih filmova – Program automatske potpore za kinematografe (EACEA/09/2016)

Prioritet potprograma MEDIA je između ostalog i podupiranje distribucije u kinima transnacionalnim marketingom, brendiranjem, distribucijom i izlaganjem audiovizualnih projekata. Potprogramom MEDIA pruža se potpora za uspostavu sustava potpore za distribuciju nenacionalnih europskih filmova putem distribucije u kinima i putem svih drugih platformi, kao i za aktivnosti međunarodne prodaje, a posebno titlovanje, sinkronizaciju i zvučni opis audiovizualnih djela.

Ukupan raspoloživi proračun iznosi 20.200.000,00 EUR. Financijski doprinos Unije ne smije premašiti 40%, 50% ili 60% ukupnih prihvatljivih troškova, ovisno o zemlji iz koje potječe film i područje distribucije.

Više informacija o navedenom natječaju pronađite ovdje

2. Poziv za podnošenje projektnih prijedloga unutar IPA Adriatic CBC programa: 'Targeted Call on EUSAIR'

U okviru IPA programa Jadranske prekogranične suradnje 2007.-2013., objavljen je poziv za podnošenje projektnih prijedloga pod nazivom 'Targeted Call on EUSAIR'. Opći ciljevi poziva odnose se na doprinos postizanju EUSAIR ciljeva u skladu s 4 stupa, koji se podudaraju s najmanje jednim prioritetom Programa IPA jadranske prekogranične suradnje; iskorištavanje rezultata postignutih od prethodno odobrenih projekata financiranih u okviru IPA Programa jadranske prekogranične suradnje s ciljem promicanja provedbe aktivnosti koje su definirane u svakom EUSAIR stupu; povećanje dugoročnog utjecaja prekogranične suradnje kroz razmjenu i prijenos ostvarenih proizvoda.

Ukupan budžet alociran u IPA fondovima za ovaj poziv iznosi otprilike 6.166.812,43 eura. Najmanji iznos sredstava koji se može dodijeliti po projektu je 500.000,00 eura, a najveći 1.200.000,00 eura, sa stopom predfinanciranja od 30 posto.

Više informacija o navedenom natječaju pronađite ovdje