PROMJENA TRENDA

Pripremite se za veliko poskupljenje goriva

07.09.2015 u 18:31

Bionic
Reading

Motorni benzini od sutra bi mogli poskupjeti 29 lipa po litri, a dizelska goriva za 34 lipe, objavilo je u ponedjeljak Ministarstvo gospodarstva, obrazlažući to porastom cijena nafte i na svjetskom tržištu te rastom cijena derivata

'Prema današnjim izračunima, zbog rasta cijena nafte na svjetskom tržištu, kao i rasta cijena derivata, cijene motornih goriva će od utorka vjerojatno porasti. Tako bi, prema izračunu Ministarstva gospodarstva, nakon sedam tjedana pada, benzini mogli poskupjeti 29 lipa po litri, dok bi dizelska goriva mogla poskupjeti 34 lipe', navodi se u priopćenju Ministarstva gospodarstva.

To je nešto veći rast cijena nego što su najavljivali prvi izračuni Ministarstva s kraja prošlog tjedna, odnosno izračuni na temelju u petak poznatih podataka koji su pokazivali da bi benzini mogli poskupjeti za 25 lipa po litri, a dizeli za oko 30 lipa.

Rast cijena naftnih derivata iz Ministarstva tumače podacima da su proteklog tjedna cijene naftnih derivata na Mediteranu rasle od 7 do 10 posto, a i tečaj američkog dolara bio je viši za 1,4 posto.