TRŽIŠTE KAPITALA

Hrvatski telekom i Adris u fokusu investitora

Bionic
Reading

Trgovanje na Zagrebačkoj burzi se i drugi trgovinski dan u tjednu odvijalo u negativnom ozračju, pri čemu je CROBEX kliznuo blagih 0,1 posto, dok je njegova uža inačica CROBEX10 zabilježio pad od 0,2 posto. Sektorski gledano najveće gubitke su pretrpjeli indeksi transportnog i građevinskog sektora koji su pali 1,3 posto i 0,8 posto, dok je indeks sektora industrije zabilježio rast od 1,8 posto

Ukupna likvidnost se zadržala na razini ponedjeljka, te je uknjiženo 15,6 milijuna kuna prometa. U trgovanju je zabilježeno četiri milijunaša. Najviše se trgovalo dionicama Hrvatskog telekoma, koje su prikupile 3,6 milijuna kuna prometa te zabilježile pad cijene od 0,3 posto. Aktivne su bile i povlaštene dionice Adrisa koje su s prikupljenih 3,3 milijuna kuna prometa oslabile 0,9 posto te zaključile na 398 kuna. Milijunske promete su ostvarile još i dionice Podravke koje su zaključile uz nepromijenjenu cijenu te dionice Valamar Riviere, čija je cijena pala za jedan posto.

Titula gubitnika dana ide dionici Vajde koja je nakon dva dana snažnog rasta zabilježila pad od 4,4 posto te zaključila na 650 kuna. Znatniji pad zabilježen je i u dionici Belja, od oko 2,4 posto, a vrijedi još izdvojiti i 2,3 posto pada cijene dionice Dalekovoda.

Na strani dobitnika, prvo ime je dionica Riz - Odašiljača, čije je cijena uzletjela 6,3 posto. Pozitivna kretanja su zabilježena još i kod dionice Đure Đaković Holdinga, koja je ojačala 5,5 posto, a valja spomenuti i dionicu Arenaturista, s rastom cijene od tri posto.

Dobitnik dana  Riz-Odašiljači +6,34% 112,72

Gubitnik dana Vajda -4,41% 650,00

CROBEX -0,06% 1.737,21

Detaljnije o trgovanju na tržištima kapitala možete pročitati OVDJE.