TRŽIŠTE KAPITALA

Dionica Đure Đakovića tone već pet dana

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala zabilježilo je mješovite performanse u utorak, kada su dionički indeksi zaključili dan na suprotnim stranama. Uži indeks CROBEX10 ojačao je blagih 0,01 posto, dok je širi indeks CROBEX kliznuo 0,04 posto u crveni teritorij. Međutim, riječ je o zanemarivim promjenama indeksa, stoga je stagnacija najbolji opis za današnje izvedbe na burzi

Ukupni dionički promet dosegao je 14,5 milijuna kuna, što je gotovo tri puta više nego dan ranije. Nešto veća likvidnost svakako se može zahvaliti blok transakciji dionicom Slavonskog zatvorenog investicijskog fonda, kojom je protrgovano 4,2 milijuna kuna. Dodatnih milijun kuna prometa ostvareno je i na OTC tržištu, i to uglavnom u dionici PIK Rijeke

U redovnom prometu također je bilo nešto življe pa je tako najlikvidnija bila dionica Hrvatskog telekoma s prometom od 2,8 milijuna kuna, čija je cijena pritom kliznula 0,06 posto. Među milijunašima se našla i povlaštena dionica Adrisa koja je prikupila 1,9 milijuna kuna prometa te pritom porasla 0,26 posto, na 355 kuna.

Titula gubitnika dana ide dionici Đure Đaković Holdinga, čija je cijena potonula 4,9 posto pri oko 380 tisuća kuna prometa, čime je uknjižila peti uzastopni dan pada. Među gubitnicima svakako još vrijedi izdvojiti dionice Pectinatusa, Viadukta i SN Holdinga, čije su cijene pale redom 4,8 posto, 3,7 posto i 2,2 posto.

Na strani dobitnika, prvo ime je dionica Sunčanog Hvara, čija je cijena skočila 5,2 posto. Znatnije poraste još su ostvarile dionice Dalekovoda, Jamnice i Zagrebačke banke, čije su cijene redom ojačale 2,6 posto, 2,2 posto i 1,4 posto.

Dobitnik dana
Sunčani Hvar
+5,17%
24,00

Gubitnik dana
Đuro Đaković Holding
-4,93%
31,61

Crobex
-0,04%
1.743,66