OČEKUJE DALJNJI RAST

Grčić o skoku BDP-a: Kotač je pokrenut!

27.02.2015 u 15:54

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić pohvalio se najnovijim rezultatima - prva procjena pokazuje da je tromjesečni BDP u četvrtom kvartalu prošče godine realno veći za 0,3 posto u odnosu na isto tromjesečje 2013. Ovo je rezultat jednog velikog napora u vođenju ekonomske politike, rekao je Grčić naglasivši da su oni plod mnogih mjera i poticaja gospodarstva u proteklom razdoblju

'Mi ćemo u tom smjeru i nastaviti. Ono što nas jedino interesira i na što će biti jedini fokus Vlade su rezultati', rekao je Grčić naglasivši da se rezultati odnose na gospodarstvo, daljnje sređivanje stanja država i brigu o socijalnim skupinama.

Grčić je spomenuo otpis dugova, kredite u švicarcima, Garanciju za mlade jučer predstavljenu kao i ostala nastojanja da EU novac upotrijebe za otvaranje novih radnih mjesta. Podsjetio je da je neki dan bio s potpredsjednikom EK koji je rekao da prečica nema.

'Mi ne padamo na lažna obećanja. Ali isto tako pozivamo i građane da ne nasjedaju na laka i lažna obećanja', rekao je Grčić koji se nada da će ovim putem, a taj je, kako je rekao put gospodarskog oporavka, nastaviti do kraja mandata.

'Kotač je pokrenut i ja se iskreno nadam da će se on nastaviti kretati i u ovoj godini i da će nastaviti ubrzavati. Mislim da potencijal u Hrvatskoj nije u potpunosti još uvijek iskorišten za gospodarski rast posebno u segmentu poticaja investicijama sa svih strana. I u javnom sektoru, ali i u dijelu privatnog sektora koji ima projekte, a čiji projekti, rekao bih, iz opreza stoje u ladicama', rekao je Grčić koji se nada da bi ovaj pomak u gospodarstva to mogao promijeniti.

Kad je riječ o prognozama za 2015. godinu, potpredsjednik Vlade je rekao da se i dalje ide s prognozom od 0,5 posto rasta.