UČINKOVITA ZAŠTITA OSOBNE IMOVINE

Potop na svjetskim burzama potaknuo potražnju za zlatom

18.01.2016 u 09:46

Bionic
Reading

U trenucima gospodarske krize i društvenog previranja kakve upravo doživljavamo, plemenite kovine predstavljaju izvrsno mjesto za parkiranje svog novca

Plemenite kovine u prva dva tjedna nove godine imala su značajan cjenovni rast. S razine od 975 eura za uncu (31,1 gram) na kraju 2015. godine, zlato se u jednom trenutku popelo na čak 1020 eura za uncu. Trenutna se cijena zlata kreće na oko 1000 eura za uncu, što je približno 2,5 posto viša cijena nego krajem prosinca.

I dok su cijene zlata rasle, na burzama vrijednosnica diljem svijeta dogodio se potop. Američki burzovni indeks Dow Jones izgubio više od šest posto vrijednosti, a burzovni indeks S&P 500 koji predstavlja vrijednost pet stotina najvećih kompanija potonuo je čak devet posto!

Najnovija zbivanja na svjetskim tržištima kapitala ponovno dokazuju kako su plemenite kovine izvrstan čuvar vrijednosti osobne imovine u trenucima krize i gospodarskih teškoća. Dok vrijednost dionica, papirnatog novca i nekretnina pada, zlato i srebro ostaju čvrst temelj za dugoročno očuvanje bogatstva. Svatko tko je potkraj prosinca prodao svoje dionice i potom kupio zlato, mogao je na razlici između pada cijene dionica i rasta cijene zlata osigurati dobit od desetak posto!

Prodaja zlata i srebra po europskim standardima

Svaki bi pojedinac trebao barem dio svoje osobne imovine imati pohranjen u zlatnim i srebrnim polugama, odnosno, zlatnicima i srebrnjacima. Čak i u vremenima gospodarskog rasta i napretka, sasvim je prikladno barem pet posto od ukupnog investicijskog portfelja držati u plemenitim kovinama. A u vremenima neizvijesnosti kakve upravo proživljavamo, s mogućnošću izbijanja ratnih sukoba, nove izbjegličke krize, inflacije i gospodarskih problema, postotak osobne imovine pretočene u zlato i srebro trebalo bi povećati na 20, 30 i više posto.

Tvrtka Tetragram projekt d.o.o. vodeći je hrvatski broker fizičkim investicijskim zlatom i srebrom. Na internetskim stranicama www.plemenit.hr i www.tetragram.hr možete pronaći informacije o vrhunskim svjetskim investicijskim proizvodima od plemenitih kovina. Većinu poluga moguće je platiti i preuzeti odmah, bez čekanja, diskretno i anonimno.

Svi proizvodi od investicijskog zlata prodaju se u skladu sa smjernicama Europske Unije bez poreza na dodanu vrijednost. Proizvodi iz Tetragramove ponude proizvedeni su u vodećim svjetskim kovnicama, certificiranima od strane Londonskog udruženja za plemenite kovine (LBMA).

Za više informacija, nazovite 01/236-5857, od ponedjeljka do četvrtka 9-17 sati, petkom 9-13 sati, ili dođite na adresu Tetragram projekta u Zagrebu, Svetice 19. Očekuju vas vrhunski stručnjaci, vrhunski proizvodi od plemenitih kovina i vrhunska usluga.