LEADERSHE FORUM

Kosor regionalni lider, Kovačević najuspješnija Hrvatica

08.04.2010 u 15:24

Bionic
Reading

Najuspješnijom hrvatskom poduzetnicom proglašena je Gordana Kovačević, predsjednica uprave Ericsson Nikole Tesle, a regionalnim liderom zbog osobitog uspjeha u politici predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor

Na konferenciji LeaderShe u Beču ženama godine proglašene su Gordana Kovačević, predsjednica uprave Ericsson Nikola Tesla i premijerka Jadranka Kosor kao prva žena na tako visokoj funkciji u regiji. Gordana Kovačević dobila je nagradu za izuzetan rezultat koji je Ericsson Nikola Tesla ostvario u kriznoj 2009. godini.

Zahvaljujući na nagradi Gordana Kovačević je istaknula doprinos svih zaposlenika kompanije u financijskom uspjehu ističući da su ključ njezina uspjeha timski rad i moto 'živi promjenu koju želiš ostvariti'. U ime Jadranke Kosor priznanje je primio hrvatski veleposlanik RH u Austriji Zoran Jašić pročitavši zahvalu koju je premijerka uputila skupu. U poruci je istaknula da za postizanje uspjeha treba imati hrabrost i odlučnost, koju upravo pokazuje u odlučnoj borbi da Hrvatska postane članica Europske unije.

Njezinu odlučnost prepoznata je i međunarodno, a u obrazloženju nagrade se ističe da se posebno cijeni 'njezino energično i znalačko davanje novih impulsa političkim promjenama na jugoistoku Europe i hrvatskom putu prema EU-u te osobno zalaganje za primjenu ravnopravnosti spolova i prava žena u praksi'.

Osim hrvatske premijerke posebnu nagradu dobila je za političke zasluge i Zita Gurmai (Mađarska). Za ovogodišnje nagrade bilo je nominirano dvadesetak kandidatkinja iz svih zemalja regije, a najviše iz Hrvatske. Među nominiranima su bile i direktorice Hrvatske lutrije Vesna Bakran, Agrokora Iva Balent i Ljerka Puljić, Cardif osiguranja Ana Ivančić, Digitel medijskih servisa Jasna Hrvić-Smolec, HT-a Irena Jolić-Šimović i 24 sata Jasna Zemljić.

Poslovni dnevnik, kao hrvatski partner, bio je zadužen za nominiranje predstavnica iz Hrvatske te je sudjelovao u izboru najuspješnijih u regiji srednje i istočne Europe.

Konferencija i tematske rasprave okupile su više od 150 istaknutih političara i visoko pozicioniranih menadžerica iz Austrije, Bugarske, Finske, Mađarske, Poljske, Rumunjske, Bugarske, Ukrajine, Egipta, SAD-a, Velike Britanije, Jordana i Hrvatske.