Poslovni vodič DIGITALNE KARTE

Gisdata radi GeoPortal u Crnoj Gori

  • Autor: tportal.hr
  • 12.11.2009 16:32:45
  • 12.11.2009 11:37:31

Gisdata grupa objavila je da je njezina operativna kompanija Gisdata Beograd potpisala ugovor i započela izvođenje GeoPortala Uprave za nekretnine Crne Gore

Razvoj portala www.nekretnine.co.me, koji tvori temelj višenamjenskog prostornog informacijskog sustava za izgradnju nacionalne infrastrukture prostornih podataka Crne Gore, vode stručnjaci i softverski inženjeri beogradskog ureda Gisdata grupe, uz pomoć zagrebačkih kolega.

GeoPortal Uprave za nekretnine Crne Gore izrađuje se u skladu s direktivom Inspire Europske unije. Korisnicima će se omogućiti brz pristup bazama podataka s digitalnim kartama, osnovnoj karti Crne Gore, katastarskim planovima te središnjem registru prostornih jedinica.

Ovo je druga uspješna implementacija nacionalne infrastrukture prostornih podataka u regiji koju za potrebe državnih geodetskih uprava provodi Gisdata grupa. Podsjetimo, u svibnju ove godine Grupa je završila izgradnju GeoPortala Državne geodetske uprave Republike Hrvatske, a koji se danas nalazi u svakodnevnoj upotrebi te omogućuje pristup tisućama datoteka s prostornim informacijama.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još