FOND ZA RAZVOJ TURIZMA

Bespovratne potpore projektima turističke infrastrukture

04.10.2013 u 13:12

Bionic
Reading

Temeljem Odluke o raspolaganju sredstvima Fonda za razvoj turizma, koju je donijela Vlada RH na sjednici 26. rujna, Ministarstvo turizma pripremilo je i raspisalo program Fond za razvoj turizma u 2013. godini, s ciljem razvoja turističke infrastrukture i očuvanja turističke resursne osnove u svrhu jačanja konkurentnosti turizma

Sredstva iz programa 'Fond za razvoj turizma' namijenjena su javnom sektoru, i to za projekte razvoja javne infrastrukture i očuvanje resursne osnove – turističkih atrakcija.

Bespovratne potpore dodjeljivat će se, primjerice za izgradnju višenamjenskih objekata, objekata sportsko-planinskih turističkih odredišta, tematskih parkova, javnih golf-igrališta, ali isto tako i za očuvanje kulturne, povijesne i prirodne baštine. Sredstva su namijenjena direktno za investicije te za izradu projektne dokumentacije i dokumentacije za kandidiranje projekata na fondove Europske unije.

Ministarstvo sufinancira do 80 posto opravdanih/prihvatljivih troškova provedbe pojedinačnog programa ili projekta. Ukupna vrijednost projekta koji se kandidira za korištenje sredstava iz fondova EU-a ne smije biti manja od 7,5 milijuna kuna.

Javni poziv otvoren je do 4. studenoga 2013., a više informacija o uvjetima te sve potrebne obrasce za kandidiranje projekata možete pronaći na web-stranicama Ministarstva turizma, pod kategorijom Potpore i krediti.

Odluke korisnika s iznosom i namjenom dodijeljenih sredstava po korisniku bit će objavljeni na internetskim stranicama Ministarstva turizma.