NAGRADNJAČA

Sudjelujte na modulu poslovne akademije u Ljubljani

05.11.2012 u 11:32

Bionic
Reading

Kako rukovoditi kompanijom ka održivom dugoročnom poslovanju odgovara profesor Ward Crawford, University of Exeter, UK, na petom modulu poslovne akademije 'Sustainbility leadership and inspiration academy' na Ekonomskom Fakultetu u Ljubljani. A mi ovim putem darujemo jednog čitatelja tportala sudjelovanjem na ovom izvrsnom modulu, 9. studenog 2012. godine!

Održivo vodstvo znači prepoznavanje i uvažavanje da različiti ljudi imaju različite poglede na ono što je važno, i da su naši vlastiti stavovi samo dio toga. Ključni stakeholderi, zaposlenici, kupci, dioničari ili regulatori, svatko od njih ima svoje prioritete i vlastiti osjećaj važnosti, i uvijek će biti neki sukob između njih. Vodeća promjena u ovom okruženju stoga zahtijeva pregovaranje i navigaciju kroz sve te različitosti, treba pokušati odgovoriti na svaki izazov prihvaćajući najmanji zajednički rizik, koji trenutno obično znači održavanje statusa quo, odnosno ograničava djelovanje na nekoliko jednostavnih projekata koji mogu ići u CSR izvješće. Umjesto toga, treba aktivno utjecati na te razlike i identificirati nove izvore stvaranja vrijednosti koje će smjestiti sve različite interese u smislene načine - te da će neminovno postati veliki izazov i oblik strategije i prava uloga vodstva tvrtke.

Ovo je samo dio stavova uglednog profesora Warda Crawforda s Exeter Sveučilišta iz Velike Britanije koji ponovno gostuje na Ekonomskom fakultetu u Ljubljani, 8. i 9. studenog 2012. Godine. Predavat će na petom modulu poslovne akademije Održivog razvoja te Alumni & događaju, kojega Ekonomski fakultet organizira za svoje diplomante.

Na zanimljivom i interaktivnom predavanju odgovorit će na ključna pitanja kako uspješno rukovoditi kompanijom, kojim pojedinostima u tom procesu dati veću važnost, na kakav način uključiti sve sudionike u procese organizacije te što je doista važno za rukovođenje ka održivome razvoju.

Ekonomski fakultet u sklopu Centra poslovne izvrsnosti (CPOEF) već drugu godinu organizira poslovnu akademiju Održivog razvoja pod imenom 'Sustainbility leadership and inspiration academy' namijenjenu kompanijama, motiviranim pojedincima i svima onima koji žele ulagati u svoje znanje. Kroz intenzivni i vrlo interaktivni program, akademija omogućava neposredan prijenos znanja u praksu. Na šest cjelodnevnih modula predaju međunarodni i renomirani profesori, uz jedinstven pristup učenju u malim, motiviranim grupama uz maksimalan broj polaznika 25.

Svaki modul obogaćen je jutarnjim doručkom na kojem se predstavljaju slovenski i strani bio proizvođači. Predstavljaju svoje proizvode te filozofiju održivog razvoja unutar njihovog rada.

Više o akademiji možete pronaći na http://www.ef.uni-lj.si/sustainability

Održivi razvoj predstavlja predanost uravnoteženoj integraciji gospodarskih, društvenih i okolišnih čimbenika u svakodnevno poslovanje s ciljem za dugoročan rast i razvoj.
Ekonomski fakultet u Ljubljani može se pohvaliti dvjema vrlo važnim međunarodnim certifikatima kvalitete visokog obrazovanja – europskim certifikatom EQIUS te AACSB iz SAD-a. Te akreditacije svrstavaju fakultet među 44 najbolje Europske škole te 80 najboljih škola u svijetu koje imaju te dvije akreditacije. Kriteriji kvalitete zahtijevaju izvrsnost cjelokupnog rada poslovne škole, s naglaskom na edukaciji i obrazovanju te istraživanju a ponajprije povezanošću sa gospodarstvom.

Primjer Ekonomskog fakulteta u Ljubljani na području uspješne integracije sa gospodarstvom svakako je primjer uspješne prakse na najbitnijim međunarodnim konferencijama diljem svijeta. U akademskoj godini 2011./2012. 183 stručnjaka poslovne prakse gostovalo je na dodiplomskim i postdiplomskim programima. Na području poslovne edukacije proteklih je godina sudjelovalo više od 60 posto predavača iz prakse.

Više o Ekonomskom fakultetu možete pronaći na www.ef.uni-lj.si/en

Alumni klub Ekonomskog fakulteta u Ljubljani trenutno broji više od 7000 aktivnih pojedinaca, koji predstavljaju srednji i top management slovenskog gospodarstva na bitnim pozicijama unutar kompanija u Sloveniji te u inozemstvu.

Više o Alumni klubu Ekonomskog fakulteta možete pronaći na http://www.ef.uni-lj.si/after_studying_alumni

Ulaznicu za modul je osvojila Slađana Marić Tokić