A BILI SU U SUKOBU

Linić nakon optužnice iznenada brani Nadu Čavlović Smiljanec

23.06.2015 u 13:30

Bionic
Reading

Bivši ministar financija Slavko Linić za tportal prokomentirao je USKOK-ovo podizanje optužnice protiv Nade Čavlović Smiljanec, nekadašnje šefice Porezne uprave, u slučaju osječkog poduzetnika Željka Biloša

Linić podsjeća da je Ministarstvo krajem 2013. provelo nadzor kako bi utvrdilo tko je odgovoran za to što Biloševoj tvrtki OLT nije blokiran račun iako je Porezna uprava još u ljeto 2012. donijela rješenje o blokadi računa zbog poreznog duga od oko 27 milijuna kuna.

'Proveli smo nadzor jer su krenule sumnje o kaznenoj odgovornosti. Tad nismo našli da je za to odgovorna Nada Čavlović Smiljanec, već osječka ispostava Porezne uprave. Ja sam bio osobno naložio da se blokade moraju provoditi i da se nikome ne produžuju. USKOK je proveo svoju istragu i izgleda da je utvrdio nešto drugo', kaže Linić.

Podsjetimo da Linić i Čavlović Smiljanec nisu bili u najboljim odnosima dok su bili odgovorni za državne financije i naplatu poreza.

Čavlović Smiljanec je bila uvjerena da je slučaj Biloš politički napad na nju iz vrha Ministarstva financija zato što je bila dobra s ministrom obrta Gordanom Marasom, koji je bio u sukobu Linićem.

Čavlović Smiljanec i Linić ratovali su i oko slučaja kupnje zemljišta drvoprerađivačke industrije Spačva iz Vinkovaca. Porezni dug te tvrtke država je podmirila zemljištem, ali je bilo sporno je li njegova vrijednost ispravno procijenjena.