LUKŠIĆI NA PANTOVČAKU

Vodeći investitori u hrvatski turizam posjetili predsjednicu

20.03.2015 u 15:56

Bionic
Reading

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je izaslanstvo Lukšić grupe koja je posljednjih dvadeset godina kao ulagač prisutna u Hrvatskoj, ponajviše u sektoru turizma, izvjestili su iz ureda predsjednice

Članovi izaslanstva Jean Paul Lukšić, Davor Lukšić i Ronald Korotaj izrazili su zadovoljstvo dosadašnjim iskustvom u Hrvatskoj, usprkos izazovima koji postoje, te izrazili posvećenost daljnjem razvijanju svojega poslovanja.

Naveli su kako cijelo društvo mora biti svjesno vrijednosti koje ima stabilan i predvidiv sustav, jer je to od izuzetnog značaja kako za domaće, tako i za inozemne poduzetnike i investitore.

Iznijeli su svoja iskustva iz Čilea, države koja je upravo inzistirajući na stabilnom i predvidljivom okružju privukla značajna izravna inozemna ulaganja te tako stvorila nove vrijednosti za cijelo društvo. Izrazili su uvjerenje kako će Hrvatska također uspjeti pronaći put svog vlastitog gospodarskog oporavka i rasta.

Kao najveći izazov za turistički sektor vide, još uvijek prisutne, probleme oko zemljišnih knjiga i vlasničkih odnosa. 'Jednom kad Hrvatska riješi taj problem osigurat će snažnu poziciju za privlačenje inozemnih ulaganja', uvjereni su Lukšići.

Posebno su istaknuli važnost uspostave puno boljeg dijaloga između javnog i privatnog sektora, koji je po njima ključan za postizanje rasta.
Pozdravili su sve aktivnosti predsjednice Grabar-Kitarović te istaknuli kako pozitivni međunarodni imidž na kojem Predsjednica od samoga početka radi itekako pomaže ukupnoj prepoznatljivosti Hrvatske kao turističke destinacije i posebice je od pomoći turističkom sektoru.

U priopćenju se navodi da je obitelj Lukšić osim kao ulagač u turizam poznata i po Zakladi koja omogućuje školarine za poslijediplomske studije te tečajeve za rukovoditelje javnih službi na sveučilištu Harvard.