KRITIKA HDZ-A

'Žalosno je da Bruxelles mora tjerati Vladu da nešto napravi za narod'

27.02.2015 u 12:52

Bionic
Reading

Vlada mora reagirati ozbiljnim akcijama na upozorenje Europske komisije kako će postrožiti ekonomski nadzor zbog prekomjerne gospodarske neravnoteže, poručili su iz HDZ-a

Ivana Maletić, HDZ-ova zastupnica u Europskom parlamentu, rekla je kako je Bruxelles Vladi poslao poruku da nije provela obećane reforme, da nema rezultata i kako je Hrvatsku dovela u odnosu ostale članice EU-a u situaciju da je sve siromašnija.

'Žalosno je da imamo Vladu koja reagira samo na temelju pritisaka iz EU-a. Zar ih treba Europska komisija tjerati da nešto dobro naprave za državu i narod', rekla je Maletić.

Kao primjer Vladinog nečinjenja izdvojila je područje poslovnog okruženja. Vladajući su Bruxellesu obećali ukinuti ili spojiti 51 neporezni namet, a izmijenjeno ih je samo sedam, navela je Maletić.

Tomislav Ćorić, predsjednik HDZ-ovog Odbora za financije, osvrnuo se na rast BDP od 0,3 posto u zadnjem kvartalu 2014. Ocijenio je kako je to prije svega posljedica rasta izvoza.

'Sve komponente domaće potražnje padaju. To nam govori kako je do rasta izvoza došlo zbog oporavka zemalja u okruženju članica EU-a, a ne zbog strukturnih reformi', istaknuo je Ćorić dodajući da je prerano govoriti kako izlazimo iz recesije jer za to nam treba nekoliko uzastopnih kvartala s rastom BDP-a.