KONFERENCIJA U WESTINU

Tko će sve govoriti na HDZ-ovom ekonomskom skupu

26.02.2015 u 14:59

Bionic
Reading

Gospodarski program HDZ-a vrlo je tražena roba, a njegovi jasniji obrisi konačno bi se mogli pokazati u ponedjeljak na konferenciji 'Hrvatska i EU – razvojna politika 2015. - 2020.' koja se održava u zagrebačkom hotelu Westinu, a koju zajednički organiziraju Europska komisija, Zaklada Konrad Adenauer i HDZ-ova Zaklada hrvatskog državnog zavjeta. Na konferenciji će se obraditi različite gospodarske teme; od fiskalne i monetarne politike, preko industrijske politike do energetskih potencijala Hrvatske u Europskoj uniji. Skupu će nazočiti širok spektar gostiju iz svijeta politike i biznisa

Konferenciju će otvoriti predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, a okupljenima će se obratiti i predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović

Glavna zvijezda skupa bit će Hans-Werner Sinn, predsjednik IFO instituta iz Münchena. Radi se o istaknutom njemačkom ekonomistu koji je na čelu jednog od vodećih svjetskih instituta iz područja ekonomije.

Na konferenciji će sudjelovati i značajan broj nezavisnih stručnjaka poput Mladena Vedriša s Pravnog fakulteta u Zagrebu, Željka Lovrinčevića s Ekonomskog instituta Zagreb, Davora Šterna, stručnjaka za energetiku te ljudi iz svijeta biznisa poput Josipa Budimira, člana Uprave Francka, Mladena Fogeca, predsjednika Uprave Siemensa, te Karla Krausa, predsjednika Uprave RWE Hrvatska. Zanimljivo, jedan je od najavljenih sudionika i predsjednik Uprave Janafa Dragan Kovačević, inače član HNS-a.

Kao jedan od govornika sudjelovat će i bivši slovački premijer Mikulaš Dzurinda koji je u studenome prošle godine gostovao na Skupu ekonomista u Opatiji. Karamarko je tada podsjetio da je Dzurindina vlada snizila PDV na 19 posto te da i HDZ razmišlja u tom smjeru.

S Dzurindom na Konferenciju stižu i Ivan Mikloš, bivši ministar financija Slovačke te Klaus-Peter Willsch iz njemačkog Bundestaga.