OBJAVLJEN JAVNI POZIV

Unajmite Titovu rezidenciju za 23.000 kuna

20.11.2014 u 15:21

Bionic
Reading

Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) objavio je javni poziv za zakup nekretnine i zemljišta 'Rezidencije Kumrovec' na rok od 25 godine po početnoj cijeni mjesečnog najma od 23 tisuće kuna za zgradu, a devet tisuća kuna za arboretum koji okružuje rezidenciju

Zgrada 'Rezidencije Kumrovec', stoji u javnom pozivu, u vlasništvu je države, a u posjedu je Muzeja Staro selo u Kumrovcu. Objekt je sagrađen 1948. godine kao Hotel Kumrovec, a potom dobiva naziv Vila Kumrovec te se 1962. godine preuređuje u rezidencijalni objekt. Nalazi se na građevinskoj čestici površine od 2.911 četvornih metara s pripadajućim pomoćnim objektima (garaža, kotlovnica i praonica rublja), a ima četiri etaže s ukupno 791,68 četvornih metara bruto površine.

Sljedeći ideju 'in situ' obnove jezgre Kumrovca, navodi se u pozivu, nova funkcija Rezidencije Kumrovec trebala bi naći izvorište u izvornoj funkciji objekta.

'Rezidencijalni dio trebao bi se predstaviti javnosti stručno razrađenom muzejsko galerijskom koncepcijom stalnog postava vezanog uz Josipa Broza Tita, dok bi objekt u drugom segmentu funkcionirao u smislu brandirane kulturno, turističko, ugostiteljske djelatnosti', stoji u javnom pozivu.

Maksimalan rok za stavljanje rezidencije u funkciju je dvadeset i četiri mjeseca od potpisa ugovora.

Početni iznos mjesečne neto zakupnine za zgradu rezidencije iznosi 23.152,05 kuna. No, država bi sudjelovala u troškovima stavljanja rezidencije u funkciju, i to na način da bi zakupac prvih šest mjeseci bio oslobođen ugovorene mjesečne zakupnine, a potom bi u sljedeće dvije godine plaćao polovicu ugovorenog iznosa. U svrhu kontrole korištenja rezidencije, zakupac je dužan svake godine dostaviti dokaze o ulaganjima.

Javni se poziv odnosi i na pripadajuće zemljište oko rezidencije, odnoso arboretum na površini od približno šest hektara. Dio arboretuma uređen je kao park sa stazama i vidikovcima, dok je vanjski obrub parka riješen kao voćnjak, s jabukama i šljivama.

Revitalizacija arboretuma oko rezidencije, navodi se u pozivu, neizostavni je dio rezidencijalnog kompleksa koji doprinosi 'in situ' prikaza objekta te je investitor dužan u suradnji sa Općinom, Županijom, Ministarstvom kulture i Muzejom Hrvatskog zagorja razraditi program revitalizacije te akcijski i terminski plan realizacije programa.

Početni iznos mjesečne neto zakupnine za arboretum iznosi 9.131,10 kuna, a javnim je pozivom predviđeno da se ugovoreni iznos mjesečne zakupnine obračuna trenutkom provedene revitalizacije arboretuma. Maksimalan rok za revitalizaciju je 5 godina od potpisivanja ugovora.

DUUDI ponude prikuplja do 16. prosinca ove godine, a razmatrat će se ponude koje uključuju povezanost muzejsko-galerijskog koncepta sa kulturno, turističko, ugostiteljskom djelatnosti.