ZAGREBAČKA BURZA

Pad Crobexa treći dan zaredom

11.02.2009 u 16:08

Bionic
Reading

Treći dan uzastopce indeks Zagrebačke burze završio je na negativnom teritoriju spustivši vrijednost indeksa za 0,8 posto

Za visokih 52,8 milijuna kuna prometa, što je najviše od početka godine, najzaslužnije su dionice Zagrebačke pivovare koje su odnijele više od polovice ukupnog prometa, odnosno 28,2 milijuna kuna, pri čemu je cijena potonula za čak 13,7 posto. Protrgovana količina dionica odgovara vlasničkom udjelu Karlsberga, drugog najvećeg dioničara nakon Interbrewa.

Prema prometu je slijedio T-HT s gotovo 13 milijuna kuna, što je njihov najveći promet od početka godine. Premda uz minimalne pomake u cijeni, T-HT se već sedam dana nije našao na negativnom teritoriju, a današnja zaključna cijena tek je pet lipa viša od jučerašnje (222,06 kuna). Za 27. veljače, T-HT je najavio objavu prošlogodišnjih rezultata, a za 4. ožujka sastanak s investitorima i analitičarima u Londonu.

Među ostalim milijunskim izdanjima, pad cijene zabilježile su Podravka, Atlantska plovidba, i redovne dionice Adrisa, koje su jučer potonule za 18 posto, a danas za dodatnih 2,4 posto.

Službena potvrda neuspjeha Ingrine dokapitalizacije, donijela je pad treći dan zaredom spustivši cijenu za dodatnih 1,5 posto.

Nakon sinoćnjeg snažnog pada dionica na Wall Streetu koji je uzrokovan novim paketom američkih mjera, i europska tržišta trgovinu su započela u 'crvenom', da bi ipak u drugom dijelu trgovine uslijedio oporavak koji je predvodio rudarski sektor.

Dnevni promet trgovanja možete pogledati ovdje