Novac TRENDOVI U ZAGREBU

Broj stanova u gradnji prepolovljen

Poduzeća registrirana na području Grada Zagreba dovršila su u prvih devet mjeseci ove godine gradnju 2.980 stanova, što je za 430 stanova ili 16,9 posto više nego u prvih devet mjeseci lani, no istodobno je broj stanova u gradnji smanjen za 47 posto, pokazuju podaci Odjela za statistiku zagrebačkog Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada

Podaci s kraja rujna ove godine pokazuju da je u Zagrebu u izgradnji bilo 4.269 stanova, dok ih je krajem istog mjeseca lani bilo 8.051.

Po podacima zagrebačke statistike, ukupna vrijednost izvršenih građevinskih radova tvrtki sa sjedištem u Zagrebu u prvih devet ovogodišnjih mjeseci iznosila je 8,93 milijardi kuna.

U strukturi vrijednosti izvršenih radova, radovi obavljeni s vlastitim radnicima sudjeluju sa 64 posto odnosno s 5,7 milijardi kuna.

Vrijednost radova ostvarenih s podizvođačima iznosila je 3,2 milijarde kuna što je udio od 36 posto u ukupnoj vrijednosti radova.

Neto narudžbe građevinskih tvrtki s područja Zagreba u devet mjeseci ove godine dosegnule su vrijednost od 6,9 milijardi kuna.

Pritom se veći dio, 68,4 posto, vrijednosti novih narudžbi odnosi na ostale građevine, a 31,6 posto na zgrade.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još