Novac ZAGREBAČKA BURZA

Blagi minus na kraju pozitivnog tjedna

  • Autor: Z. K.
  • 10.7.2009 16:30:50
  • 10.7.2009 16:16:30

Izrazito niska razina prometa i blagi pad tržišta obilježili su završetak burzovnog tjedna. Pod utjecajem negativnih kretanja na svjetskim burzama, Crobex je u popodnevnom trgovanju skrenuo u negativno područje te završio u minusu 0,86 posto. U redovnom trgovanju ostvareno je svega 17,3 milijuna kuna prometa, a prag od milijun kuna preskočila su samo četiri izdanja. Na tjednoj razini Crobex je ojačao tri posto na zaključno 1.777,10 bodova

Danas je najlikvidnija bila dionica T-HT-a, kojom se trgovalo u uskom rasponu (od 216,51 do 218 kuna) i bez značajnijeg cjenovnog pomaka. Crobex su prema dolje povukle dionice građevinara, među kojima su najviše oslabile cijene Ingre i Dalekovoda. Značajan pad pretrpjele su i dionice Auto Hrvatske, Magme i Petrokemije.

Dionice većine brodara uspjele su se oduprijeti negativnom trendu. Blagi porast zadnje cijene ostvarili su Atlantska i Tankerska plovidba, dok je Jadroplov završio u crvenom.

Oporavak cijena, uz solidnu likvidnost, ostvarile su još dionice Ericsson Nikole Tesle, Ine, Liburnia Riviera hotela i Podravke.

Vodeći europski burzovni indeksi u petak su oslabili uslijed slabljenja dionica u bankovnom sektoru.

Dnevni pregled trgovanja na Zagrebačkoj burzi pogledajte ovdje.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još