Novac KONTRA MEDIJSKIM NATPISIMA

Ingra se ne izlaže riziku likvidnosti

Iz zagrebačke Ingre objavili su na Zagrebačkoj burzi da na kraju rujna ove godine kratkoročne i dugoročne financijske obveze Ingre iznose 550 milijuna kuna i prate porast realizacije investicijskih projekata od preko 60 posto u odnosu na prethodnu godinu

Istodobno, potraživanja prema kupcima porasla su na iznos od 475 milijuna kuna, što za 210 milijuna kuna nadmašuje obaveze prema dobavljačima.

Također, navode kako je u financijskom izvještaju Ingre vidljivo da su u promatranom razdoblju porasle i zalihe, i to na 145 milijuna kuna, što je porast od gotovo 100 posto, što, kako navode, daje dovoljno argumenata o aktivnoj ulozi Ingre kao investitora i opravdava uložena sredstva.

Na razini Ingra grupe izdvaja se kreditna linija putem povezanog poduzeća Lanište d.o.o. u iznosu od 48 milijuna eura za financiranje javno-privatnog projekta Arena Zagreb.

Riječ je o tzv. tipu projektnog financiranja koje je pokriveno Ugovorom o dugoročnom zakupu sa Gradom Zagrebom i Vladom RH i koje će se otplaćivati putem pristiglih rata najma, koje je također usuglašeno sa zakupcima. Time se društvo ne izlaže bonitetnom, a ni riziku likvidnosti, ističu iz Ingre
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još