Novac ZAGREBAČKA BURZA

Crobex zaronio 3,5 posto

  • Autor: O. I. N.
  • 17.6.2009 16:14:39
  • 17.6.2009 16:05:00

Uz slabu likvidnost Crobex je u srijedu oslabio za 3,5 posto, zaključivši dan nadomak 1.900 bodova

Današnjih 25 milijuna kuna najslabiji je promet od polovine svibnja, a samo je pet izdanja ostvarilo milijunski promet.

Najlikvidnija Atlantska plovidba uz 6,9 milijuna kuna prometa snizila je cijenu dionica za 4,5 posto. Gubicima nisu od dubrovačkog brodara odudarali niti ostali brodari, među kojima je samo Jadroplov prikupio više od milijun kuna, spustivši cijenu za 5,4 posto.

Drugi prema prometu bio je T-HT prikupivši 5,6 milijuna kuna prometa, koji je prekinuo dvodnevni negativni trend zaključivši dan na 213,7 kuna, što je 0,3 posto iznad jučerašnje zaključne cijene. Inače, analitičari Erste bank ocijenili su dionice T-HT-a najatraktivnijima među telekomima u regiji, naglašavajući nisku cijenu dionica, najviše marže i dividendni prinos.

Bez podrške kupaca našli su se građevinari IGH i Dalekovod, koji su također bili među izdanjima s milijunskim prometom.

Nakon što su u dva dana lansirane za 20-ak posto, zbog vijesti o prodaji jedanaest pivovara AB Inbeva iz srednje Europe, dionice Zagrebačke pivovare skliznule su za 5,6 posto, uz tek stotinjak tisuća kuna prometa.

Europski burzovni indeksi našli su se pod pritiskom četvrti dan za redom, uslijed sve većih zabrinutosti glede gospodarskog oporavka. Gubicima su prednjačile naftne, rudarske i bankarske dionice.

Dnevni pregled trgovine na Zagrebačkoj burzi pogledajte ovdje.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još