Novac OTREŽENJENJE NA BURZI

Crobex u minusu od gotovo 5 posto

  • Autor: Z. K.
  • 3.6.2009 13:06:11
  • 3.6.2009 12:15:46

Drugi dan zaredom na Zagrebačkoj burzi prodavatelji su nadmoćniji od kupaca, pa Crobex ne izlazi iz negativnog područja. Trgovanje je obilježeno dobitonosnim prodajama koje su danas znatno intenzivnije nego ranijih dana. Tako je u dopodnevnom trgovanju Crobex oslabio čak 4,9 posto, spustivši se ispod 2.150 bodova. Redovni promet dostigao je 40,3 milijuna kuna, a opet je najaktivnija dionica Atlantske plovidbe

Od 62 aktivne dionice, čak ih je 57 u crvenom, a sredinom dana zaredale su i negativne blokade. Zbog dvoznamenkastog postotnog pada cijena trenutno je obustavljeno trgovanje dionicama Hidroelektre, Jadroplova, Konzuma, Petrokemije, Viadukta i Vira.

Korekcija je najsnažnije pogodila dionice građevinara o čemu svjedoči negativne blokade Hidroelektre i Viadukta, a pod snažnim pritiskom prodavatelja su i dionice Ingre, IGH Instituta i Dalekovoda. Dobitonosne prodaje zaustavile su i pobjedonosni niz brodarskih dionica. Najlikvidnija Atlantska plovidba oslabila je za 3,6 posto, a znatno jaču korekciju pretrpjeli su Jadroplov i Uljanik plovidba.

Dionica T-HT-a pretrpjela je umjeren pad cijene (na 217,20 kuna), uz slab intenzitet prometa.

Korekciju bilježe i vodeći europski burzovni indeksi, unatoč jučerašnjem rastu Wall Streeta.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još