Novac SRAMEŽLJIV OPORAVAK

Crobex zadržao pozitivan predznak

  • Autor: Z. K.
  • 23.4.2009 17:18:06
  • 23.4.2009 16:30:43

U drugom dijelu dana Crobex se našao pod pritiskom uslijed pada cijena brodarskih i građevinskih dionica. U konačnici, dnevni rast je iznosio svega 0,6 posto, zahvaljujući pozitivnoj izvedbi T-HT-a, Ine i Končara elektroindustrije. Redovni promet dostigao je 21,4 milijuna kuna, a od 73 aktivne dionice, većina (38) ih je pretrpjela pad cijena

Milijunski promet ostvarilo je pet dionica, među kojima je dominirao T-HT s prometom od 6,9 milijuna kuna. Pojačana potražnja za T-HT-ovom dionicom rezultirala je rastom cijene od 1,38 posto na 209 kuna. Najlikvidnije građevinske dionice, IGH Institut i Dalekovod, u drugom dijelu trgovinskog dana izgubile su podršku investitora i završile u negativnom području.

Negativni trend zahvatio je i brodarske dionice tako da je najlikvidnija Atlantska plovidba završila s tek minimalnim rastom, a Uljanik plovidba završila je u crvenom.

Među istaknutim gubitnicima našle su se i dionice Belja, Diokija, Kraša i Petrokemije.

Europski burzovni indeksi u četvrtak su crpili poticaj iz rasta cijena sirove nafte koji su poduprli energetski sektor, a ulagače su ohrabrili i dobri poslovni rezultati švicarskog financijskog diva Credit Suissea i optimizam na Wall Streetu.

Dnevni pregled trgovanja na Zagrebačkoj burzi pogledajte ovdje.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još