Novac OTKRIVEN TAJNI KUPAC?

Samodol zaustavio trgovanje dionicama Ine

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) naložila je danas Zagrebačkoj burzi da bez odgode obustavi trgovanje dionicama Ine. Obustava će trajati cijeli tjedan

Zbog čega se Hanfa odlučila na takav potez, nije poznato.

U svom rješenju upućenom Zagrebačkoj burzi Agencija tek kaže da je 'u postupku nadzora utvrdila značajno trgovanje inozemnih investitora te je, u cilju transparentnosti trgovanja, zaštite ulagatelja i osiguranja redovitog i pravilnog trgovanja na tržištu kapitala, od nadležnih stranih regulatora zatražila relevantne podatke nužne za utvrđivanje činjenica značajnih za nadzor'.

Hanfine muke s Inom započele su nakon MOL-ove ponude za kupnju Ininih dionica po cijeni od 2800 kuna iz 2010. Nakon što su se u šoping uključili mirovinski fondovi sa 30 kuna višom ponudom pojavio se i treći kupac, koji je kupovao Inine dionice na američkom tržištu.

Hanfa već mjesecima pokušava doznati identitet tog trećeg kupca. Prvo je zatražila očitovanje američkog SEC-a koji ju je uputio na Cipar.

Međutim, tamo je Hanfa naišla na zid šutnje, zbog čega je ciparske kolege prijavila Međunarodnom udruženju regulatora tržišta kapitala (IOSCO) u Madridu.

Možda je razlog obustave trgovanja Ininim dionicama taj što je Hanfa konačno doznala tko je taj famozni treći kupac?
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još