KRALJ KOZMETIKE

Roglić preuzeo slovensku tvrtku i okretat će milijarde eura

14.02.2017 u 14:00

Bionic
Reading

Orbico, distributerska tvrtka u vlasništvu Branka Roglića, preuzela je slovensku Everet grupu, drugog najvećeg distributera kozmetike u regiji. Nakon ovog preuzimanja ukupni godišnji prihod Orbica dosegnut će iznos od dvije milijarde eura, a do 2020. godine tvrtka bi trebala imati prihod od četiri milijarde eura, otkriva Roglić tportalu

'Imali smo vrlo ugodno, prijateljsko preuzimanje. Menadžment Evereta ostao je isti i pomoći će da se on što prije integrira u Orbico Beauty. Nastavit ćemo razvijati brendove koje su nam donijeli. Ljudi su vrlo profesionalni i neće biti nikakvog problema u razvoju kompanije', prokomentirao je Roglić preuzimanje.

Koliko je platio Everet, ne otkriva, do dodaje da on ostvaruje godišnji promet od oko 35 milijuna eura, tako da će s njime Orbico prerasti razinu od 200 milijuna eura prihoda samo u sektoru kozmetike te postati najveći distributer kozmetike u Europi.

U bližoj budućnosti pak ne planira nova preuzimanja, već konsolidaciju postojećih tvrtki. Na razini grupe upravo se radi na digitalizaciji koja će dovesti do poboljšanja i ubrzanja u izvještavanju – sva tržišta će se konsolidirati u jedan informatički sustav. Jednim okom, doduše, motre potencijalne mete za preuzimanje u Ukrajini, dodaje Roglić, no vrlo su oprezni s tim tržištem.

Tvrtka Everet International ima sjedište u Sloveniji i distribuira oko 130 robnih marki na 12 tržišta. Ima tvrtke u državama nastalim raspadom Jugoslavije te u Mađarskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj, Moldaviji i Albaniji. Everet Zagreb završio je 2015. godinu s 45,5 milijuna kuna prihoda i s 338.200 kuna dobiti. Distribuira visokoselektivne kozmetičke i parfemske brendove iz grupacije L'Oréal Produits de Luxe te neke od najpoznatijih svjetskih brendova, kao što su Calvin Klein, Cerruti, Azzara, Chloe, La Prairie, Sensai, Joop, Cartier, Collistar, Davidoff i Bvlgari.

Roglić je otkrio da je Orbico Beauty počeo otvarati i svoje maloprodajne objekte za kozmetiku. Već su otvoreni u Splitu, Rijeci i Beogradu, a sa širenjem nastavljaju u Zagrebu i Ljubljani.

462591,462059,460724,460354