ISPLATILA SE MODERNIZACIJA

Podravka ostvaruje rekorde u preradi povrća u tvornici Kalnik

27.09.2016 u 12:04

Bionic
Reading

Podravkina tvornica Kalnik Varaždin, nakon modernizacije proizvodne linije ostvaruje rast u gotovo svim prerađenim kategorijama, što je rezultiralo i porastom plana cijele tvornice za 14 posto u odnosu na prošlu godinu, priopćeno je iz Podravke

Dnevno se u tvornici prerađuje između 110 i 130 tona sirovina, a rekordna prerada očekuje se u proizvodnji ajvara, s obzirom da se planira preraditi čak 6.000 tona paprike.

'Ukupno je prerađeno 500 tona graška iz vlastite proizvodnje s polja iz okolice Koprivnice, dok će se ukupno preraditi oko 1.700 tona krastavaca. Do sada je otkupljeno još i 950 tona cikle, 830 tona paprike za ajvar, 90 tona patlidžana i 75 tona blagih i ljutih feferona', ističu iz Podravke.

Podravka je nedavno provedenu modernizaciju tvornice Kalnik financirala dijelom i sredstvima iz Programa ruralnog razvoja RH za prvi dio projekta „Modernizacija tvornice za preradu povrća“. Isplaćena sredstva u iznosu od oko 6,2 milijuna kuna predstavljaju 50 posto vrijednosti ukupne investicije.