DESETI NATJEČAJNI CIKLUS

Zaklada Adris dodijelila više od tri milijuna kuna

26.09.2016 u 15:55

Bionic
Reading

Zaklada Adris okončala je ovogodišnji, deseti natječajni ciklus. Najveća zaklada u ovom dijelu Europe, projektima iz programa Znanje i otkrića te Stvaralaštvo, Ekologija, Baština i Dobrota dodijelit će više od tri milijuna kuna, priopćeno je iz rovinjske kompanije

Predsjednik Zakladne uprave Korado Korlević na zajedničkoj sjednici Zakladne uprave i Zakladnih vijeća izvijestio je kako je na ovogodišnji natječaj pristiglo ukupno 779 prijava. U skladu s prioritetima, mjerilima i načinima dodjele sredstava za programe i stipendije koji su detaljno propisani Pravilnikom Zaklade Adris, Zakladna je uprava na prijedlog zakladnih vijeća podržala 12 projekata iz programa Znanje i otkrića.

Odabrano je i sedam projekata iz područja Stvaralaštvo te devet projekata iz područja Ekologija. Uz sedam projekata iz područja Baštine Zaklada će podržati i 11 projekata i pojedinaca iz područja Dobrota. U desetom donacijskom ciklusu, Zaklada Adris je dodijelila 17 stipendija. Uz to, i ove će godine omogućiti nastavak stipendiranja svojim stipendistima koji su postigli izvrsne rezultate.