PR KREMA

Darja Kupinić Guščić u Upravi AMEC-a

08.12.2016 u 15:38

Bionic
Reading

Prvi put Hrvatska ima svoju predstavnicu u Upravi AMEC-a, najvećeg međunarodnog udruženja za evaluaciju komunikacije. Riječ je o jednoj od osnivačica i suvlasnici MediaNeta i MCA grupe

Darja Kupinić Guščić izabrana je u Upravni odbor Međunarodnog udruženja za evaluaciju komunikacije AMEC kao predstavnica grupacije Newton Media, čija je članica i MediaNet, odlučeno je u Londonu. Riječ je o stručnjakinji koja se više se od 20 godina bavi mjerenjima u odnosima s javnošću, prva je predstavila online analitiku u svijetu te je glavna izvršna direktorica i osnivačka suvlasnica MediaNeta i MCA grupe.

'Postati članom Upravnog odbora ove prestižne asocijacije velika je čast za svakoga tko dolazi iz industrije media intelligencea, a ove godine, prvi put u povijesti, ta je čast pripala osobi iz Jugoistočne Europe', istaknula je povodom imenovanja. 'Pokušat ću povezati naša mala tržišta s velikim svijetom, otvoriti im vrata i uvid u najbolje svjetske prakse te sudjelovati u kreiranju najboljih metodologija, standarda i tehnologija na globalnoj razini bit će moji zadaci u dvogodišnjem mandata', najavljuje Kupinić Guščić.

MCA grupa u sastavu je češke grupacije Newton Media koja posluje na poljskom, češkom, slovačkom engleskom tržištu, ali i u regiji. U Hrvatskoj posluju poduzeća MediaNet, Presscut, Briefing mediji i Briefing analize, MSA Adria i Newton Technologies Adria.

AMEC je globalno strukovno udruženje i profesionalni institut za agencije i pojedince koji pružaju usluge evaluacije medija i istraživanja komunikacija. Ima više od 140 članova iz 49 zemalja.