DOSTA SU MU DVA MANDATA

Rohatinski odlazi 2012., zamjenjuje ga Vujčić?

06.08.2010 u 09:03

Bionic
Reading

Željko Rohatinski, guverner HNB-a, nakon isteka drugog mandata 2012. godine najvjerojatnije će odstupiti sa svoje pozicije, a kao njegov nasljednik sve se češće spominje njegov sadašnji zamjenik Boris Vujčić, piše Večernji list

Guverner samo kaže da je o odlasku prerano govoriti. 'Još nije vrijeme za takve teme. Odradit ću ovaj mandat dokraja, a dalje ćemo vidjeti', kaže Rohatinski.

Guvernerovi suradnici smatraju, piše Večernji list, da će ostatak radnog vijeka Rohatinski vjerojatno odraditi na mirnijoj poziciji, moguće i u nekoj od poslovnih banaka.

No prije četiri godine, pri kraju isteka prvog mandata, guverner je također najavio mogući odlazak, no velika potpora koju je tada dobio od HDZ-a i SDP-a zadržala ga je na toj poziciji. A ta potpora, bez obzira na povremene zamjerke, i dalje stoji. Zato i opcija nastavka karijere u HNB-u nije isključena.

No činjenica je da će se uloga HNB-a promijeniti nakon ulaska u EU te da su dva mandata dugo razdoblje u kojem je trebalo izdvojiti dovoljno snage za održavanje stabilnosti u monetarnoj politici, ali i oduprijeti se različitim napadima.