NAPLATA DUGA PREMA DRŽAVI

Imovina generala Zagorca na bubnju

02.06.2010 u 10:21

Bionic
Reading

Imovina Vladimira Zagorca, pravomoćno osuđenog na sedam godina zatvora zbog pronevjere dragulja vrijednih pet milijuna dolara, spremna je za nove kupce. Zagrebačka imovina najodlikovanijeg hrvatskog generala, postat će predmetom najveće ovrhe ikad pokrenute u Hrvatskoj.

Općinski je sud prije 10-ak dana počeo ovrhu, koja je pokrenuta kako bi se naplatio dug prema državi u iznosu od 56 milijuna kuna, javlja HRT upozoravajući da to najveća ovrha ikad pokrenuta u Hrvatskoj.

Imovina generala Zagorca nalazi se na nekoliko ekskluzivnih lokacija u samom središtu Zagreba. Prva je zgrada u Ilici 10, vrijedna 800 tisuća eura, stan od 300 četvornih metara koji je general ostavio bivšoj supruzi te butik sadašnje supruge s početnom cijenom od 300 tisuća eura.

Iako je Vladimir Zagorec pokušao spriječiti ovrhu i prodaju tih nekretnina žalbom Županijskom sudu, to mu nije pošlo za rukom. Žalba je odbijena pa je tako na prijedlog Županijskog suda općinski sud raspisao postupak ovrhe prije 10 dana.

Općinski sud sada mora procijeniti vrijednost imovine, a zatim odrediti i datum javne dražbe. Na prvoj dražbi nekretnine ne mogu biti prodane ispod dvije trećine početne vrijednosti, a ako nema zainteresiranih na dvjema uzastopnim dražbama, obustavlja se cijeli natječaj.

Nejasno je na koji će se način naplatiti još 41 milijun kuna ako se uzme u obzir da bi se za spomenute nekretnine moglo dobiti oko 15 milijuna.