GSV PODRŽAO VLADINE MJERE

Kalmeta: Uskoro hodogram s čvrstim rokovima

28.04.2010 u 13:54

Bionic
Reading

Na današnjoj sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća sindikati i poslodavci podržali su Vladin program gospodarskog oporavka koji im je predstavila premijerka Jadranka Kosor

'Vlada sprema provedbu programa i sljedeći tjedan možemo očekivati hodogram aktivnosti po svakoj pojedinoj točki s nositeljima i rokovima', izvijestio je nakon sjednice Vladin član GSV-a Božidar Kalmeta.

Socijalni partneri složili su se da se prije operacionalizacije svaka mjera raspravi na GSV-u.

Ozren Matijašević, predstavnik sindikata, potvrdio je da su sindikati podržali prijedlog Vladinih mjera, ali je naglasio da imaju i niz primjedbi vezanih uz odnos prema znanju, radu, politici plaća i poreznoj politici. Izrazio je i načelnu kritiku što su mjere objelodanjene bez konzultacija sa socijalnim partnerima.

'Zadovoljni smo što ćemo kao socijalni partneri na GSV-u imati priliku davati primjedbe i prijedloge na Vladine mjere', zaključio je Matijašević.

Ispred poslodavaca Vladin program pohvalio je Matko Bolanča, naglašavajući da poslodavci očekuju još promjena jer je to jedini put za izlazak iz krize.

Na sjednici se trebalo raspravljati i o paketu izmjena zdravstvenih zakona, ali su se socijalni partneri usuglasili da se ta rasprava odgodi za sljedeću sjednicu GSV-a koja će se održati idući ponedjeljak.