POSAO VRIJEDAN 7,4 MIL KUNA

HŽ prodao zemljište za trgovački centar Supernova

25.03.2010 u 10:41

Bionic
Reading

HŽ Infrastruktura prodala je za 7,4 milijuna kuna tvrtki Afirmacija nekretnine građevinsko zemljište u katastarskoj općini Zaprudski otok, pokraj jugoistočnog zagrebačkog predgrađa Buzina, priopćeno je danas iz HŽ Infrastrukture

Riječ je o pet čestica građevinskog zemljišta površine 3.233 četvorna metra koje nije u infrastrukturnom pojasu, nije neophodno za odvijanje prometa i za njega HŽ Infrastruktura nema razvojnih planova.

Zemljište je prodano na temelju provedenog javnog natječaja i dio je površine na kojoj vlasnica Afirmacija nekretnina, tvrtka M2 Super Nova, planira graditi trgovački centar.

U priopćenju se prenose riječi predsjednika Uprave HŽ Infrastrukture Branimira Jerneića da je prodaja zemljišta dio programa gospodarenja nekretninama u vlasništvu HŽ Infrastrukture, a iznos od 7,4 milijuna kuna prvi je ovogodišnji izvanredni prihod od komercijalizacije nekretnina.

Ujedno, to je dosad najveći postignut iznos za prodaju neke nekretnine u vlasništvu HŽ Infrastrukture, kaže se u priopćenju.