BORBA ZA OTKUPNE CIJENE

Mljekari će blokirati Dukat

18.12.2009 u 15:18

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka (HSUPM) Igor Rešetar najavio je kako će proizvođači u utorak, 22. prosinca, prosvjedovati ispred Dukata i Leda u Zagrebu, jer na jučerašnjem višesatnom sastanku s predstavnicima prerađivača te ministrom Petrom Čobankovićem nije postignut dogovor oko povećanja otkupne cijene mlijeka

Na jučerašnjem sastanku sudjelovali su predstavnici Dukata, Megglea, Vindije i ostalih mljekara.

Rešetar je za Hinu kazao kako mljekare ignoriraju njihove zahtjeve za povećanjem cijene, navodeći kako bi ostali možda i pristali na neki kompromis, no Dukat ne.

Napominje kako su spremni na daljnje pregovore, no ukoliko se ne postigne dogovor o povećanju cijene u utorak će blokirati Dukat i Ledo.

I Ivan Miketek iz Udruge proizvođača mlijeka Osječko-baranjske županije također je potvrdio kako će se pridružiti blokadi, napominjući kako Dukat ne želi podići cijenu niti lipu, dok su drugi prerađivači bili spremni na kompromis.

Početkom ovog mjeseca nezadovoljni proizvođači mlijeka prosvjedovali su ispred Ministarstva poljoprivrede tražeći povećanje otkupne cijene mlijeka na 3,20 kuna po litri, jer s trenutačnom cijenom od 2,20 kuna, kako su istaknuli, ne mogu opstati.