POSTIGNUT DOGOVOR O OTKUPU

Kooperanti odblokirali Zdenku

05.10.2009 u 20:06

Bionic
Reading

Pregovarački tim kooperanata mliječne industrije Zdenke i Uprava tvrtke nakon dvosatnih razgovora kasno poslijepodne postigli su dogovor o novim uvjetima otkupa mlijeka

Nakon toga su prosvjednici, koji su jutros traktorima blokirali ulaz u tvornicu pa u nju nisu mogle ni cisterne s mlijekom, uklonili traktore i ponovno omogućili nesmetan rad tvornice.

Dogovoreno je ukidanje kompenzacija dijela cijene mlijeka u robi, redovita isplata mlijeka u cijelosti u roku do 60 dana, isplata svih zaostalih nekompenziranih iznosa do 31. prosinca 2009. te ukidanje troškova otkupa mlijeka za proizvođače koji imaju samostalne laktofrize, te smanjenje troškova otkupa mlijeka sa sadašnjih 8 lipa na 4 lipe po litri mlijeka za ostale proizvođače.

Stoji to u zaključcima koje su potpisali u ime Zdenke predsjednik Uprave Željko Gatjal, a u ime pregovaračkog tima kooperanti Zdenke Mirko Jakupec i drugi te predsjednik Udruge proizvođača mlijeka Bjelovarsko-bilogorske županije Mladen Šolčić.

Dio od oko 900 kooperanata Zdenke jutros je blokiralo tvornicu nezadovoljni uvjetima otkupa mlijeka prije svega jer su za predano mlijeko dobivali samo 60 posto novca, dok su ostatak bile kompenzacije u robi.