MASKE SU PALE

Poziv na bojkot slovenskih proizvoda

18.12.2008 u 15:54

Bionic
Reading

Jedino što građani Hrvatske mogu napraviti kao odgovor na slovensku blokadu našeg ulaska EU je da bojkotiraju njihove proizvode, stoji u jednoj od poruka koja kruži internetom

Zbog slovenske politike prema Hrvatskoj, građani se pozivaju da bojkotiraju sve tvrtke kojima su vlasnici iz Slovenije, te da više ne idu u Sloveniju na skijanje ili šoping.

'Slovenija je skinula masku i konačno pokazala svoje pravo lice prijeteći vetom, kojeg ima kao članica Europske unije. Ucijenila je Republiku Hrvatsku blokadom pristupnih pregovora, tražeći od Hrvatske da u arbitraži o spornim graničnim teritorijima ne koristi one argumente koji ne idu u prilog Slovenije. Drugim riječima puštamo vas u EU, ako nam prepustite dio Hrvatske. S obzirom na besramno ponašanje Slovenije učinite što možete, a to je bojkot slovenskih proizvoda', stoji u poruci.
Paralelno s mailovima koji pozivaju na bojkot slovenskih proizvoda pojavile su se i Facebook grupe u kojima građanima apelira da zbog nove 'balvan revolucije' u dućanima ne kupuju proizvode naznačene sa 'Made in Slovenia'.

'Slovenija izvozom svoje robe u Hrvatsku ostvaruje ogroman vanjskotrgovinski suficit. Hrvatska je Sloveniji jedna od najvažnijih izvoznih zemalja. Kupovinom robe u slovenskim trgovačkim lancima i kupovinom slovenskih proizvoda direktno punimo slovenski proračun i time plaćamo slovenske političare koji se ponašaju prema Hrvatskoj na viđeni način', poručili su kreatori jedne od grupa.